ÅTF Bladet Nov/Dec 2014

En lång, varm och fin höst nu övergått till mörka november. Hoppas ändå att ni är sugna  att börja få lite julkänsla tillsammans med oss lördagen den 29 november mellan klockan 14 och 16 på Rånötorg då vi anordnar vår traditionsenliga julmarknad 

 

Hemsidan  

Föreningens hemsida www.åtf.se har både bytt adress och utseende. Där hoppas vi att ni alla skall kunna hitta lämplig information över föreningen och vårt närområde. Samt att bokningen av tält o byggställning kan göras där.

Lägg gärna in kommentarer på vad som fattas på sidan eller kan göras bättre.

Under ”Om ÅTF” finns ett bla bildarkiv med samlade bilder från när området byggdes, riktigt roligt att se hur det såg ut för nästan 100år sedan i vårt område    

Loppis

I blåsigt väder genomfördes loppmarknaden i Ryssmursparken, och även i år samlades många kring de uppställda borden och utlagda filtarna.

Julmarknad och glögg

Varmt välkomna till årets upplaga av julglöggen! Julmarknaden hålls på Rånötorg lördagen den 29 november klockan 14.00-16.00. Passa på att köpa julklappar från lokala försäljare och dricka glögg tillsammans med andra från området!

Glöggen bjuder föreningen på. NIF kommer även att sälja fika och korv.

De som har något att sälja av lämplig jul karaktär är välkomna

Se separat inbjudan nedan:

Julmarknad på Rånötorg 

Lördagen den 29 November kl. 14 – 16

Även i år arrangeras föreningens traditionsenliga glögg och julmarknad. Passa på att träffa och umgås med grannarna i vintermörkret.
Tomten kommer förhoppningsvis, så glöm inte önskelistorna!
ÅTF-styrelsen bjuder på glögg och pepparkakor.
NIF kommer även att sälja fika och korv

Om du vill sälja något som du har tillverkat så går det bra, bara du själv ordnar med bord. Kontakta styrelsen om du vill sälja.

Vi hoppas på att få riktig julstämning och kanske lite snö.

Väl mött!

Julgransplundring

Söndagen den 18 januari 2015 genomförs den traditionella julgransplundringen (med anor från 1930-talet) i Olovslundsskolan. Det är Hemsövägen som står som arrangör denna gång. Pärmarna med tidigare arrangörers tips finns hemma hos ordförande, Ingemar Sjöström. Julgransplundringen är ett trevligt arrangemang som vi skall vårda ömt – och tänk på att det endast är en gång per tionde år som din gata är arrangör. Separat inbjudan till julgransplundringen kommer att delas ut när det börjar närma sig – men boka dagen redan nu!

Välkomstpaket 

Alla nyinflyttade som kommer till vårt område skall få ett välkomstpaket med vår minnesskrift samt information om ÅTF. Det är gatuombuden på respektive gata som skall se till att de nyinflyttade får välkomstpaketet. Du som är gatuombud är välkommen att hämta paketen hemma hos ordförande, Ingemar Sjöström Alstervägen 17.

Materialförrådet  

Alla medlemmar har utöver nöjet av de gemensamma aktiviteterna även tillgång till föreningens materialförråd där man för en billig summa kan hyra bland annat vält, stroller, partytält, ståbord och byggnadsställning. Se vidare på hemsidan.

Hösthälsningar från styrelsen