ÅTF Bladet Aug/Sept 2014

ÅTF-bladet Aug 2014 som PDF

Här kommer ett nytt ÅTF-blad tillsammans med att en fantastisk sommar sakta övergår till höst. Snart är det dags för en av våra gemensamma aktiviteter – loppmarknaden, söndagen den 14 september. Se separat inbjudan.

Vi vill passa på att påminna om att det är viktigt att alla i området är med och betalar årsavgiften. Större delen av medlemsavgiften går till subventioner av våra gemensamma aktiviteter såsom Julgransplundring, Valborg, Parkfest, Loppmarknad m.m De flesta av de totalt 328 hushållen betalat årsavgiften, men än är det inte försent. Du som ännu inte har hunnit betala, gör gärna det genom att sätta in 150 kr på bg 5558-9154. Glöm inte att uppge namn och gatuadress på inbetalningen.

Till sist vill vi också passa på att hälsa alla nyinflyttade välkomna till vårt område och förening!

Valborg

Valborg var även i år ett lyckat och välbesökt arrangemang. Byggandet av rishögen skedde på rekordfart och vårt av polisen givna maximimått nåddes redan efter 1 timme och 23 minuters byggande. Kören Tonfisskarna underhöll och Nockebyhovs If försäljning nådde rekordnivåer.

För er som inte känner till det så måste vi ha bevakning av elden under både byggandet och eftersläckningen för att få tillstånd att ha Valborgseld.

Så ett stort tack till de som ställde upp som ris- och eldvakter samt hjälpte till att städa och så ny gräsmatta!

Parkfest

Den traditionsenliga parkfesten arrangerades i år av Kvarnstuguvägen och Rånövägen, och blev som vanligt mycket lyckad. Vädret var lite osäkert med blåst o regn men även det löste sig. Under dagen var det lådbilsrally, småstjärnorna, husdjursuppvisning och annat skoj för barnen. Framåt kvällen var det många som dukade upp långbord, tände grillarna och lyssnade på livebandet som var mycket uppskattat.

Loppmarknad

Nästa aktivitet blir loppmarknaden som går av stapeln söndagen den 14 september. Passa på att sälja/byta saker med grannarna. Läs mer i inbjudan om vad som gäller samt tider m.m.

Försäljning av Fika mm vid våra gemensamma aktiviteter

Då vi erbjuder skolklasser, föreningar mm att ansvara för fika försäljnigen vid våra aktiviteter, uppmanar vi alla intresserade att höra av sig om man vill få möjligheten att tjäna en slant

Bilar och trafiksituationen i området

Vi vill påminna er om att hålla hastighetsbegränsningen som råder i området. Tänk på att det finns mycket barn som springer omkring på våra gator.

Det är även många ”utomstående” som använder vårt område för att långtidsparkera. Detta gör gatorna trånga och ibland svårframkomliga (främst vid infarten till området på Fagerviksvägen och Skällnoravägen).

Hemsidan

Vi i Styrelsen är väldigt nöjda med att kunna säga att vi nu åter har en hemsida i funktion. På den nya och enkla adressen   www.åtf.se   kommer det ges löpande information, lite historia över området, våra aktiviteter, kontaktuppgifter, samt en bokningsfunktion över vårt gemensamma material

Materialförrådet

Alla medlemmar har utöver nöjet av de gemensamma aktiviteterna även tillgång till föreningens materialförråd där man för en billig summa kan hyra bland annat vält, stroller, partytält, ståbord och byggnadsställning. Ambitionen är att vi skall kunna sköta alla bokningar av tält och byggställning via hemsidan  www.åtf.se. Men annars via Ingemar Sjöström 076-109 68 60

Sensommarhälsningar från styrelsen
 

Ingemar Sjöström  – ordförande,
Theri Bisander – Kassör
Lotta Rapacioli – sekreterare
Johan Askling, Frida Gullstrand, Björn Jonsson  Annika Larsson, Carolina Mohlin